Updaten vanaf een opslagplaats op een server

Als u minder internetverkeer wilt verbruiken, kunt u het updaten van databases en programmamodules op computers binnen het bedrijfsnetwerk met behulp van een opslagplaats op een server configureren. In dit geval moet Kaspersky Security Center een updatepakket downloaden naar de opslagplaats (FTP- of HTTP-server, netwerkmap of lokale map) vanaf de Kaspersky-updateservers. Andere computers in het bedrijfsnetwerk kunnen dan het updatepakket in de opslagplaats op de server ophalen.

Zo configureert u het updaten van databases en programmamodules vanaf een opslagplaats op een server:

1. Configureer de download van een updatepakket naar de Administration Server-opslagplaats (de taak Updates downloaden naar Administration Server-archief).
  2. Configureer het ophalen van updates voor databases en programmamodules in de opslagplaats op de server voor de resterende computers in het bedrijfsnetwerk (de taak Updaten).

Updaten vanaf een opslagplaats op een server

Zo configureert u het downloaden van een updatepakket naar de opslagplaats op de server:

1. Selecteer in het hoofdvenster van de webconsole achtereenvolgens DevicesTasks.

De lijst met taken wordt geopend.

2. Selecteer de Administration Server-taak Download updates to the Administration Server repository.

U ziet nu het venster met de taakeigenschappen.

De taak Updates downloaden naar Administration Server-archief wordt automatisch gemaakt door de wizard Snelle start van de Webconsole van Kaspersky Security Center en komt mogelijk slechts één keer voor.

3. Selecteer het tabblad Application settings.
  4. Klik in het blok Other settings Configure.
  5. Geef in het veld Folder for storing updates het adres van de FTP- of HTTP-server op, of de netwerkmap of lokale map waarnaar Kaspersky Security Center het updatepakket moet kopiëren dat het van de Kaspersky-updateservers heeft ontvangen.

De volgende structuur voor het pad wordt gebruikt voor updatebronnen:

• Voor een FTP- of HTTP-server voert u het webadres of IP-adres in.

Bijvoorbeeld http://dnl-01.geo.kaspersky.com/ of 93.191.13.103.

Voor een FTP-server kunt u de authenticatie-instellingen in het adres opgeven in de volgende structuur: ftp://<gebruikersnaam>:<wachtwoord>@<node>:<poort>.

• Voer voor een netwerkmap het UNC-pad in.

Bijvoorbeeld \\Server\Share\Update distribution.

• Voor een lokale map voert u het volledige pad naar de map in.

Bijvoorbeeld C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP11\Update distribution\.

6. Sla uw wijzigingen op.

Zo configureert u het updaten van Kaspersky Endpoint Security vanaf de opgegeven opslagplaats op de server:

1. Selecteer in het hoofdvenster van de webconsole achtereenvolgens DevicesTasks.

De lijst met taken wordt geopend.

2. Klik op de taak Update voor Kaspersky Endpoint Security.

U ziet nu het venster met de taakeigenschappen.

De taak Updaten wordt automatisch gemaakt door de wizard Snelle start van de Webconsole van Kaspersky Security Center. Voor het maken van de taak Updaten installeert u de webplug-in van Kaspersky Endpoint Security voor Windows wanneer u de stappen van de wizard volgt.

3. Selecteer het tabblad Application settingsLocal mode.
  4. Klik in de lijst met updatebronnen op de knop Toevoegen.
  5. Geef in het veld Source het adres van de FTP- of HTTP-server op, of de netwerkmap of lokale map waar Kaspersky Security Center het updatepakket moet ophalen dat het van de Kaspersky-servers heeft ontvangen.

Het adres van de updatebron moet overeenkomen met het adres dat u hebt opgegeven in het veld Folder for storing updates wanneer u het downloaden van de updates naar de opslagplaats op de server hebt geconfigureerd (zie de bovenstaande instructie.

6. Selecteer in het blok Status Enabled.
  7. Klik op OK.
  8. Configureer de prioriteiten van updatebronnen met de knoppen Omhoog en Omlaag.
  9. Sla uw wijzigingen op.

Als een update niet kan worden uitgevoerd vanaf de eerste updatebron, schakelt Kaspersky Endpoint Security automatisch over naar de volgende bron.